Artykuły fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan powtórnie wróciły na nasze stoły. Do kiszonych buraków i kapusty dołączają też inne, do tej pory mniej…
Obecnie rzadko już spożywamy dwudaniowe obiady. Z powodu ciągłego braku czasu, a przez to chęć szybkiego najedzenia się, raz za razem porzucamy myśl o zupie…
Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Stworzona została przez mistrza piekarniczego Jana Pochopień, który…
Własnoręczne przygotowanie dań w domu ma masę plusów. Głównym z nich jest bezsprzecznie obniżenie wydatków – stołowanie się w domu jest w większości wypadków znacznie…
Ekspresy do kawy oparte na systemie Dolce Gusto na stałe wtopiły się w krajobraz polskich kuchni. Polaków urzekła nie tylko ich fantazyjna, nowoczesna linia, ale…
Samodzielne pieczenie chleba staje się coraz popularniejsze. Można to zrobić na dwa sposoby: z drożdżami lub na zakwasie. Dziś na blogu przedstawiamy tę drugą metodę…
Z czego zrobić dobre wino? Najlepiej postawić na sezonowe owoce i wybierać te, które mają dużo soku, cukru i wysoką wydajność. Inne propozycje to rośliny,…
Domowe sporządzanie wysokoprocentowych trunków cieszy się coraz większą popularnością. Dla osób, które chcą rozpocząć swoją przygodę w tej dziedzinie, przygotowaliśmy kompleksowy poradnik o tym, jak…